Jodi Ellen Malpas – A ​védelmező

Jodi-Ellen-Malpas-A-_vedelmezo

Szerző: Jodi Ellen Malpas

Kiadó: Művelt Nép, 2016

Fülszöveg: Az ​​emberek azt hiszik, mindent tudnak Camille Loganről: apuci kicsi lánya, gyönyörű, elkényeztetett fiatal nő, akinek az életstílusát az apja finanszírozza. De Camille-nak feltett szándéka, hogy nem hagyja magát irányítani. Keményen megharcolt a függetlenségéért és a boldogságért, de hirtelen azon kapja magát, hogy az élete veszélybe került az apja egyik könyörtelen üzleti lépése miatt. Haragszik ugyan, de félti az életét, elfogadja tehát a döntést, amelyet az apja hoz, hogy megvédelmezze. Arra azonban nem készült fel, hogy az SAS egykori mesterlövésze belép az életébe.
Jake Sharp a személyes poklának foglya. Egyetlen egyszer nem koncentrál eléggé, és a következmények beláthatatlanok voltak – emberileg és szakmailag is tönkretették. Elvállalja a testőr szerepét Camille Logan mellett, bár nem ilyen fajta munkára lenne szüksége, hogy elterelje a figyelmét a démonjairól. A nők és Jake nem jönnek ki jól egymással, de még mindig az örökösnő védelme a kisebbik a két rossz közül. Ám Jake gyorsan rádöbben, hogy Camille nem az a nő, akinek hitte. Hanem melegszívű, együtt érző lány, akinek a jelenléte megnyugtatja őt, így a megvédelmezése hamarosan többet jelent Jake számára egy jól fizető állásnál, bármennyire harcol is ez ellen. Jake-nek feloldozásra van szüksége. Egy idő után már Camille-ra is. De tudja, hogy nem kaphatja meg mindkettőt.

Értékelés: 5/3,5

Az élet nem csak annyi, hogy az ember lélegzik, a szíve dobog a mellkasában. Kell, hogy legyenek mások, akikért élsz.

Nagyon szeretem JEM könyveit, idáig mindig olyan jó kis történeteket írt. Most viszont ez az egész történet nem jött át nekem. Próbáltam megszeretni, de egyszerűen nem ment. Egyszerűen nem tudott lekötni, ezért is nem tudok róla jó véleménnyel lenni.

A főszereplőket szerettem. Mind Cami, mind Jake szimpatikus személynek tűnt, erős, független, határozott karakterek. Viszont ez az egész úgy a felénél megváltozott és onnantól kezdve az egész történet borzalmas lett szerintem. Az alapfelállás és a történet sem olyan nagy cucc. Cami egy nagyon gazdag és befolyásos ember lánya, akit fenyegetések miatt meg kell védeni. Itt jön a képbe Jake, a volt SAS mesterlövész, aki a leszerelése után testőrnek áll és abból áll az élete, hogy fontos embereket védjen meg. A történet első felében Cami és Jake egymás agyára mennek, ugratják a másikat és megnehezítik egymás életét. Szerintem ezek a részek nagyon jók voltak, élvezetesek voltak a párbeszédek. Viszont attól a perctől kezdve, hogy összejönnek, onnantól egy csöpögő tenger az egész és mind a két szereplő teljesen megváltozik és nem jó irányba. Jake egy “puhapöcs” lesz szerintem, Cami pedig a függetlenségét veszíti el és már csak azt csinálja, amit mond neki a férfi. Én ezt nem mondanám jó kapcsolatnak. Igazából az egész szerelem dolog is gyorsan alakul ki, egyszer lefekszenek és durr… máris elválaszthatatlanul szerelmesek lesznek egymásba. Ezt a dolgot szerintem jobban ki lehetett volna dolgozni.

A fenyegetések és a gazdag apa dolog sem volt igazán jól kidolgozva. Néha olyan érzésem volt, hogy az írónő csak ímmel-ámmal belecsempészett pár akció jelenetet, de nem dolgozta ki jól azokat. És a végén a rejtély megoldása, hogy ki állt a fenyegetések hátterében, az pedig kb. egy oldal alatt le lett zárva és összecsapva. Azért ennek szánhatott volna többet is az írónő, hogy izgalmasabb, több csavar legyen benne. Így az egész snassz lett. 

jemm.jpg

Ami igazán jó rész volt, az az volt, amikor kiderül Jake múltja, hogy mi történt vele igazából. Na az egy olyan dolog volt, amire nem számítottam. Sajnos megtudom érteni, hogy ezek után Jake miért viselkedett ennyire mogorván és összetörten. Elég csúnyán elbánt vele a felesége és ezen addig nem is tudott túllépni, amíg Cami nem jött az életébe. Igazából Cami egy nagyon jó személy szerintem, nem egy elkényeztetett csaj és igazán fontos neki Jake és segíteni akart rajta. Viszont az nálam rossz pontnak számít, hogy Jake ennyire elhanyagolta a gyermekét és hogy ez a rész ennyire későn derült ki. Ezen kicsit nehezen tudtam túllépni és megérteni a viselkedését. A történet vége pedig újra egész jól sikerült, főleg azért, mert kezd kialakulni Jake számára újra egy család és önmagára talált végre. Még midig rendületlenül erős férfi, de végre tud újra érezni és túllépett a múlton.

Összességében jó kis történet lett volna, viszont a kidolgozottsága miatt nem tudtam megszeretni. A szereplőket sem kellett volna ennyire megváltoztatni az írónőnek a történet felétől. Attól, hogy valaki szerelmes lesz, még nem változik meg ennyire. Pont a két karakter határozottságát és függetlenségét vette el, pont azt a két dolgot, amiért szeretni lehetett őket. És igazából túlzottan nyálas is lett a szerelmük, amit kicsit túlzásnak találtam. Ezek a folyton könnybe lábadó szemek, kezdtek idegesíteni. Remélem a következő JEM könyv újra meg tud majd győzni arról, hogy az írónő jó történeteket tud írni. Egy romantikus történetnek és kikapcsolódásnak elmegy, de semmi több.

Kinek ajánlom? Aki szereti JEM történeteit, az mindenképpen olvassa el. Könnyed limonádé egy kis akcióval megfűszerezve, de sajnos semmi maradandó.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess be!