Jamie McGuire – Teresa Mummert: Sweet ​Nothing – Édes semmiség

jamie-mcguire-teresa-mummert-sweet-nothing-edes-semmiseg

Szerző: Jamie McGuire, Teresa Mummert

Kiadó: Maxim, 2016

Fülszöveg: Minden ​​csak egy pillanaton múlik. Csak egy másodperc, mikor megpillantod a nagy őt, és eldöntöd, hogy többé nem kell más. És épp ugyanennyi idő elveszíteni a szeretett férfit.
Képzeld el, hogy egyszer úgy veszítesz el valakit, akit szeretsz, hogy még nem is volt igazán a tiéd. Minden nap meglátogatod őt, és csak vársz. Várod a lehetetlent, egy jelet, vagy azt, hogy rád nézzen… és közben reménykedsz benne, hogy a bűnösöknek is kijár egy csoda.
Averynek elég volt egyetlen pillantás, hogy tudja, mit érez. A piros lámpánál állva, a mellette lévő sávban meglátta a férfit, akibe szerelmes lesz, s akihez feleségül megy. Gyakran hallani olyan szerelemről, amely időbe telik, míg kialakul. De Avery és Josh szerelme inkább hasonlított egy hirtelen fellobbanó lánghoz, és miután életük szálai összefonódtak, minden megváltozott. Avery megtalálta, akit egész életében szeretett, a gyermekei leendő apját. Avery és Josh közös élete egyetlen pillanat leforgása alatt kezdődött el, majd ugyanolyan hirtelen véget is ért: a késő esti kimaradások, a kifogások, a hazugságok. Egyetlen szempillantás alatt olyan lett minden, mintha nem is létezett volna.
Amikor úgy érzed, tudod, hogy mi történik, nem is sejted, mi jöhet még ezután…

Értékelés: 5/4,5

Mindenkivel előfordul, hogy összetörik a szívét vagy elveszít valakit. Ez is az élet része, és hamar megtanuljuk értékelni a szép pillanatokat, mielőtt még elveszítenénk őket. Azt azonban soha nem tudtam elképzelni, hogy milyen érzés az, amikor olyasmit veszítesz el, ami még nem is volt a tiéd. Látni, ahogy kicsúszik a kezedből, mielőtt még megmarkolhatnád, elég ahhoz, hogy megtörje az embert. Nekem azonban egyben esélyt is adott arra, hogy helyrehozzam az életem, hogy érdemessé váljak rá, ha a sors is úgy akarja.

A könyv borítója miatt mindenképpen meg kell állni egy pillanatra és meg kell csodálni. Szerintem valami eszméletlenül gyönyörűre sikeredett és egyértelműn le kell venni a polcról és meg kell tapogatni. Emellett a fülszöveg is felhívja a figyelmet magára. Én a sok értékelés olvasása közben jöttem rá, hogy kell nekem ez a könyv és el akarom olvasni. Egyáltalán nem bántam meg, viszont a vége az valami hihetetlen ahogy véget ér. Az emberbe folyamatosan ott motoszkál, hogy akkor most itt mi történt? Itt lenne a vége? Ennek kell még a folytatás!!!

one.jpg (500×500)

Igazából a történet egy úgymond átlagos szerelmi történet. Van egy baleset és a fiú megmenti a lányt, majd hosszas huzavona után összejönnek. Megvannak a megszokott veszekedések, rossz családi háttér, titkok, hazugságok. Majd jön a mindent elsöprő szerelem, házasság és a gyermekvárás. Majd a végén a lány újra balesetet szenved és senki sem gondolná, hogy mi történik. Igazából úgy lenne értelme az egésznek, ha a vége felé kezdődne el a tényleges történet, mert akkor tárul fel egy hatalmas titok, amit az olvasó elől jól eltitkolt a két írónő. Tényleg meglepetés a vége, viszont ezért is annyira jó. Hiszen a könyv befejezése után is vakarózik az olvasó és fogja a fejét, hogy most itt mi történt.

A két szereplő alapjába véve nagyon szimpatikus volt és mellettük a két legjobb barátjuk is. Avery és Josh egy szempillantás alatt lesz szerelmes, miközben senki nem gondolná, hogy az egész egy nagy tragédia. Viszont vannak árulkodó jelek, amiből arra következtethetünk mi is, hogy itt valami nagyon nem kerek. Averyt a történet közepétől fejfájás és látomások gyötrik, ami a terhessége végére teljesen felerősödik. Viszont ez az állapot zökkenti ki őt ebből az egészből és egy baleset, aminek következtében sok minden nem stimmel majd. Igen kérem szépen ilyen a történet a vége felé. De nem akarom lelőni a csavart így nem árulok el semmit. Kicsit haragszom is az írónőkre, hogy ilyen történetet írtak, mert nincs rendesen vége. Viszont a két szereplő kapcsolatát nagyon jól leírták és valós problémákat adtak a kezükbe. Nem tündérmesébe illő a kapcsolatuk, de nem is rossz szerintem.

av.jpg (540×410)

Tényleg nagyon jó kis történet. A maga szerelmes történet módján és a nagy csavarral a végén. Gyorsan olvasható és a szereplők jók. Olyan vége lett a történetnek, amire nem gondoltam volna és ezután elgondolkoztatott, hogy most mi is történt. Az ilyen történeteket szeretem és szerintem sokan vagyunk még így vele. Azért örülnék egy folytatásnak, mert egyenlőre nagy a hiányérzetem, de ennek nem tudom mennyi lesz az esélye. 

Kinek ajánlom? Aki szereti a szerelmes történeteket benne apró titkokkal. Kellemes kikapcsolódás, ugyanakkor elgondolkodtató. Érdemes elolvasni!

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess be!