Carrie Hope Fletcher – Túlvilági ​szerelem

Carrie-Hope-Fletcher-Tulvilagi-szerelem

Szerző: Carrie Hope Fletcher

Kiadó: XXI. Század, 2016

Fülszöveg: Evie Snowt idős korában, álmában, a szerettei körében ragadja el a halál. Ki az, aki nem ilyen békés eltávozásra vágyik? Amikor azonban megérkezik a mennyország kapujába, rá kell döbbennie, hogy újra huszonhét éves, és az ajtó nem nyílik. Ahhoz, hogy átjuthasson rajta, meg kell szabadulnia a lelkére nehezedő terhektől: három titoktól, amely fél évszázadon át nyomasztotta őt. Fel kell tárnia titkait, mielőtt késő lesz. Evie csodálatos utazása során többet tanul az életről és a szerelemről, mint azt valaha képzelte volna, s talán a rég elvesztett szerelméhez vezető utat is sikerül megtalálnia.

Varázslatos regénnyel lepte meg rajongóit Carrie Hope Fletcher, aki az egyik legnépszerűbb fiatal sztár és nemcsak hazájában, Angliában. Népszerű West End énekesnő, százezrek által követett youtuber, író, második kötete ez – és egyben első regénye. Napokkal megjelenése után, ahogy előző kötete is, azonnal a Sunday Times első számú bestsellere lett.

Értékelés: 5/5

Nagyon finom műszer a lélek, és bizonyos dolgok megbéklyózzák. A bűntudat például, vagy ha magunkba fojtjuk az érzéseinket, titkolózunk: óriási teher a léleknek. Az efféle emberi eredetű súlyok ráakaszkodnak, és elnehezítik.

Számomra ez egy tökéletes könyv volt kívül és belül is. Lehet, hogy sokaknak a témája túlságosan “csodálatos” és “természetfeletti”, de engem nagyon megvett a témája. Sokan gondolkodunk el rajta, hogy vajon halálunk után hová kerülünk. A mennyekbe vagy a pokolba és folyamatosan ott van az a köztes tér is. Kivel leszünk és mit fogunk halálunk után csinálni? Nos ez a történet egy ilyen világba kalauzol minket, ahol minden megtörténhet és szembe kell néznünk életünk döntéseivel.

de.jpg (400×600)

Evie egy csodálatra méltó személy. Idős korában érte a halál, viszont vannak olyan dolgok, amelyek miatt nem tud belépni az ő mennyországába. Újra 27 éves és a régi lakásának ajtaja előtt találja magát, viszont ahhoz hogy beléphessen oda, le kell tennie a terheit. A könyvben három titoktól szabadul meg, de a történet főleg Evie és Vincent fiatalkori és száguldó szerelméről szól. A megismerkedésről, a randikról, az együtt töltött percekről, a titkokról és a veszekedésekről, majd végül az elengedésről. Evie bár a szívét tépte ki, hogy elengedte Vincentet, de tudta helyesen cselekedett és igazából feláldozta magát. A családja miatt érdekházasságot kellett kötnie, ahogy az a családjánál a normális volt, így ment hozzá legjobb barátjához Jimhez. Jim egy jó ember és szívből szereti a lányt, tehát neki megadatott a szerelem, de milyen leélni úgy egy életet, ha tudja, hogy a mellette lévő nő egész életében mást szeret?! Mégis családot hoztak létre, lett két remek gyermekük és több évtizedekig éltek egymás mellett szeretetben. Sokan gondolhatják azt, hogy Evie rosszul döntött és túl gyáva volt ahhoz, hogy azt tegye amit akar, de vannak olyan helyzetek, amikor nem tehetjük meg azt. Evie szerintem ezért is egy bátor nő, mert elengedte a legfontosabb személyt, az egyetlen szerelmét. 

A titkok, amiktől meg kell szabadulnia Evienek nem túl nagyok szerintem. Viszont így felfedhette az igazi énét a családja és szerettei számára. A legjobb ebben, hogy a családja nem akadt ki azon, hogy az anyjuknak volt egy régi nagy szerelme és nyitottan álltak az új ismeretekkel szemben. Mikor Vincent idős korában megjelent Evie családja előtt és találkoztak, akkor jó volt látni, hogy mindenki mennyire nagy szeretettel fogadta. Még Jim is barátsággal fogadta, pedig ő akár neheztelhetett is volna rá. Viszont szomorú volt látni azt, hogy Vincent élete nem úgy alakult, ahogy lennie kellett volna. Ő sokkal nehezebben tudta feldolgozni a szeretett lány elvesztését. Ez abból is látszott, hogy idős korában is az állmáson hegedült és a narancsos cukorkák a lábánál hevertek. A történet lezárása nagyon kerek volt és nem húzta el túlságosan az írónő. Az egész történetre is ez jellemző, hiszen egy nem túl hosszú könyvről beszélünk, így csak a lényegre törekedett az írónő. A történetnek szerintem nincsenek mélypontjai, végig úgy éreztem szárnyalunk közben és egy hosszú életet ismerhettünk meg. 

on_the_other_side_book_cover.jpg

Számomra tényleg minden szempontól tökéletes volt a történet és a végét végig bőgtem. A könyv komoly témát boncolgat, mindezt egy varázslatos környezetbe helyezve. Lehet sokan már túlzónak találják ezt, mégse tudhatjuk, hogy mi vár miket a másik oldalon. Én szívesen találnám magamat egy ilyen oldalon és kíváncsi vagyok, milyen dolgokat kellene megvallanom. Ezt a könyvet a végtelenül romantikus lelkűeknek kötelező elolvasni, mert csodálatosan szép és meghitt történet. Evie és Vincent szerelme bár az életben nem valósulhatott meg, de talán a túlvilágon esélyük lesz rá. Ha elolvasod a történetet, megtudod a választ!

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess be!